neděle 6. prosince 2015

Co byste měli vědět o oslavě tříletého dítěte



1) Ne každé tříleté dítě musí být zákonitě příznivcem dortových fontán, které chrlí proud jisker až ke stropu a vytváří z poklidné oslavy excentrický mejdan. Dítě se může leknout a schovat se v předsíni pod kabáty.
2) Pokud místo fontány zapálíte 3 svíčky v domnění, že dítě zapomene na traumatizující zážitek a přiběhne je sfouknout samo, spolehněte se, že nepřiběhne. Bude je muset sfouknout jeho maminka, při čemž jí málem shoří vlasy.
3) Dítě samozřejmě nezajímá, že má narozeniny. Zajímají ho dárečky a je mu jedno, proč je dostalo. Nějakou gratulaci si teda rovnou můžete strčit za klobouk.
4) Chcete-li po dítěti, aby vám zarecitovalo báseň, buďte připraveni na to, že nezarecituje. Nejdřív sofistikovanou báseň o autíčku, kde nejfrekventovanější slovo je ,,tůůtůůtůů“, musí zarecitovat jeho maminka a poté zbytek rodiny, přičemž je nutný doprovod flétny, rumbakoulí  a plastového talíře místo volantu.
5) Když se oslavenec rozhodne, že se bude cvičit, tak se bude cvičit. To znamená, že i děda  po fraktuře v koleni musí lehnout na parkety a ukázat, co v něm je.
6) Miluje-li tříletý oslavenec mandlové a kokosové mléko a vy se rozhodnete mu darovat pořádnou zásobu, dávejte si pozor na to, co říkáte, protože děti poslouchají, i když si myslíte, že neposlouchají:
Oslavenec nejdřív vyndá z tašky karton rýžovo-kokosového mléka.
Babička: ,,Co to je?"
Já: ,,To je mlíko, ale obilné."
Babička: ,,Aha, to není od kravičky?"
Já: ,,Nene."
Pak oslavenec vyndá  rýžovo-mandlové mléko.
Babička: ,,A to už je od kravičky?"
Oslavenec  vstoupí do hovoru: ,,Ne, od Martinky!"

Žádné komentáře:

Okomentovat