pátek 14. července 2017

Pro silné žaludky :-)


      Znáte to – ty fotky miminek v čisťounkých dupačkách, s tvářičkama jako broskvičky a s výrazem naprosté blaženosti a naplněnosti. Jo, taky takových pár máme.
Jenže i mimina mají svoje temné stránky, které s čistotou a vyvoněností nemají vůbec, ale opravdu vůbec nic společného.
     Třeba bobky – ty dovedou vzbudit neuvěřitelný zájem každého batolete. I toho našeho, které asi nejspíš bude sochař. Skvěle mu totiž jde vytvářet aranžmá z bobků a chrastítek. Velice estetické, věru. Stačí nechat dítě chvíli bez pleny mezi hračkama a ono hned začne projevovat své výtvarné nadání. To víte, takové výměšky dovedou vzbudit dětskou pozornost. Vzpomínám na dovolenou s našimi přáteli, jejichž tehdy roční syn honil po podlaze v chatce bobek pokličkou od hrnce. Děti jsou vynalézavé.
     Dítko taky občas blinká. A pak všechno, co vyblinká, s obrovskou soustředěností rozpatlá po naší dubové dřevěné podlaze. Joo, kdyby to tak viděl Janek – už od prvních týdnů těhotenství má strach z toho, až nám jí dítko počmárá fixama. No, kdyby viděl, co už stačilo s podlahou udělat, asi by z fixů přestal mít obavu.
     A o tom bordýlku, které dítko umí udělat při jídle, sem ani psát nebudu. Utírání všeho (podlahy, zdí a nábytku) od naplivané zeleniny je náš denní chléb. Jednou jsem se lekla, jakou má to naše dítko velkou rýmu, načež jsem zjistila, to není rýma, ale jenom rozmixovaná cuketa v nose.
     No co – stejně si myslím, že každé dítě, které nemá nikde na těle zaschlý kus jídla, jako by snad ani nebylo dítětem.
Mýdlu zdar 😊.

Žádné komentáře:

Okomentovat